.

Som sagt gick klassens loppis bra, jag fyndade själv två söta små tavlor att sätta upp i mitt rum.
Efter loppisen gick jag och ida och åt en skagenbaguette på med eller utan ,
efter ett tag kom Jessica och Oscar förbi. Så söta. Ida och jag missade bussen,
och vi var så illa tvungna att vara kvar i Motala ett tag till, men det gjorde inte så mycket
för vi hade det mysigt med delar av klassen på biblioteket istället.
Jessica och jag bestämde att vi ska gå och lyssna på Marcus Birro nästa lördag.
blir nog bra!





elin


It feels just like you said it would

Idag har vi varit väldigt duktiga, i klassen. Loppiset blev faktiskt lite av en succé och vi sålde en massa saker. Det kändes skönt att allt funkade så bra, för jag har ju varit lite ledande och då vill man ju att det ska bli bra! Först hade vi ingen koll alls, eftersom det blev så mycket saker, och det var ju lite läskigt, men sen när vi hade satt pris på allt och ställt upp det var det jättekul! Så nu är vi lite mer än 1000 kronor rikare i klasskassan och det är ju inte helt fel! :)

Sen spelade jag trumpet med Blåsorkestern och det var ganska segt och jobbigt, men eftersom vi har konsert imorgon var jag tvungen att komma. Ska nog sluta nästa år tror jag...

Det är så konstigt, för nu saknar jag alla igen, även om jag träffade Jessica igår, och Elin och Ida idag. Men så är det väl antar jag, och lite mysigt är det ju!

Sen vill jag ha snö igen, för min julstjärna i fönstret gör sig inte lika bra utan snö.

Kajsa

It's beginnining to look alot like chiristmas.

Okej, så var det dags igen - Imorgon är det första advent och jag är pepp.
Just nu lyssnar jag på min favoritLP med Bing Crossby - soundtracket till filmen white christmas.
Men inte nog med det, jag har ätit en lussebulle och så håller jag på att montera min julstjärna.

Ikväll ska jag in till Ida i motala och prata massor med henne och titta på sagan om ringen.
Det peppar jag med inför.
Plus att jag är riktigt lycklig nu - jag ska snart köpa min hultsfredsbiljett!

Ida.


november

Igår var jag väl kanske lite väl tråkig va.Idag är jag glad.När jag vaknade imorse så var det nästan sju grader ute!Hoppas att det inte blir nån vinter i år.
Idag har vart en kort dag fast ändå lång,jag och mina vänner stannade kvar av alla tvåor och lyssnade på valen.Sen gick jag och O till biblioteket,visst är vi väl söta?
Imorgon har vi bara två prov och slutar tidigt,det blir skönt.Har längtat efter helgen hela veckan och det var längesen det hände nu.

Jessica

everything merges with the night

Denna dag har verkligen varit hemsk. Eller i och för sig så finns det ju alltid saker som är fina, som när Mathilda pratade om blixtlås på lunchen eller när hon målade carebears innan psykologin. Hon är så sjukt söt verkligen! Alltid glad och positiv :)
Ibland skulle jag vilja bestämma när man vill tänka och så gör man det då och sen räcker det, det skulle vara så himla skönt verkligen. Tänk vad mycket jag skulle hinna studera om det var så ! Det skulle behövas nu.
Vill ha april nu. Funderar på om jag kanske skulle gå i ide, det skulle nog jag vara bra på.

Jessica

A stone-Okkervil River

Låten,läs texten. Sjukt fint.

Hot breath, rough skin, warm laughs and smiling, the loveliest words whispered and meant - you like all these things. But, though you like all these things, you love a stone. You love a stone, because it’s smooth and it’s cold. And you’d love most to be told that it’s all your own. You love white veins, you love hard grey, the heaviest weight, the clumsiest shape, the earthiest smell, the hollowest tone - you love a stone. And I’m found too fast, called too fond of flames, and then I’m phoning my friends, and then I’m shouldering the blame, while you’re picking pebbles out of the drain, miles ago. You’re out singing songs, and I’m down shouting names at the flickerless screen, going fucking insane. Am I losing my cool, overstating my case? Well, baby, what can I say? You know I never claimed that I was a stone. And you love a stone. You love white veins, you love hard grey, the heaviest weight, the clumsiest shape, the earthiest smell, the hollowest tone - you love a stone. You love a stone, because it’s dark, and it’s old, and if it could start being alive you’d stop living alone. And I think I believe that, if stones could dream, they’d dream of being laid side-by-side, piece-by-piece, and turned into a castle for some towering queen they’re unable to know. And when that queen’s daughter came of age, I think she’d be lovely and stubborn and brave, and suitors would journey from kingdoms away to make themselves known. And I think that I know the bitter dismay of a lover who brought fresh bouquets every day when she turned him away to remember some knave who once gave just one rose, one day, years ago...

Seventeen

Måste börja med att säga grattis till världens finaste Elin, grattis grattis grattis! 17 år blir hon. Jag kommer ihåg när jag var 17,det var tider det.
Idag så har jag haft en ganska så tråkig dag, allt har varit grått och kallt. Tror att det är så att inget kan slå att det är Elins födelsedag och då blir det såhär. Vi fick reda på valen idag och det var mycket förvirrande, mycket. Men jag tror att jag har koll på det nu, nu blir det bara svårt att välja.
Jag har lyssnat på samma låt om och om igen idag,älskar när det blir så. Oftast i alla fall. Det är kul när man sen lyssnar på den månader efter och kommer ihåg hur det kändes när man lyssnade på den hela hela tiden. Livet är så jävla fint när man tänker efter.

Jessica

Jag och Mathilda somnade visst
Elin var snyggg och jag ser förlamad ut



"Det går en ängel kring vårt hus, han bär på två förgyllda ljus..."

Idag har vi studiedag och det tycker jag är skönt. Jag hade tänkt spendera den vist och klokt med näsan i Röde Orm, men när jag kom hem från Mathilda så ville jag inte göra det, så jag tittade på TV istället och satt en lång stund i fönstret och tittade på snön.

Jag älskar verkligen snö och den där härliga känslan man får i kroppen när man ser hur allt blir vittvittvitt. Allt skräp som ligger slängt på gatorna täcks av snön och alla fula mörka färger blir vita och nästan självlysande. Det känns nästan som om det blir likadant i kroppen. Allt skräp försvinner och man blir ren på nåt sätt.

Jag fick en sån lust att gå ut i snön och göra en snöängel. Jag ska nog göra det nu.

Kajsa

myspys






Socker

Denna helg så har jag befunnit mig hos min syster och hennes pojkvän,det har vart jättefint och det är alltid skönt att komma bort från Motala. Igår när jag kom hem så åkte jag bort igen, men denna gång till mossen bara. Hem till Mathilda. Där luktade det jul och även om jag inte gillar julen så gjorde det inget alls för mina fina klassisar var ju där! De hade bakat hela dagen och jag kom dit och åt det som dem hade bakat. Bra uppdelning, men jag kom iallafall med glögg och ost. Vi hade en jättemysig kväll och vi pratade som vanligt om allt. Elin tog jättefina kort på alla, eller kanske inte på alla föresten för nu har vi århundradets värsta kort på mig och jag tänkte att jag skulle dela med mig av det. Det är så himla hemskt men också så roligt så jag måste visa det. Hur som helst så gjorde inte ett fult kort på mig så mycket för vi hade så mysigt och roligt och det vägde upp allt! Imorgon ses vi igen och det ser jag fram emot. Nått jag ogillar starkt är att det är vinter, och att nu börjar ju nedräkningen till jul och det blir en sån hysteri. Det är sjukt stressande och jobbigt tycker jag, tråkig jag är va?

Jessica

Jag ser så himla sjuk ut,måste kolla upp det. Minen också, varför kan man undra
Den här är bilden får väga upp eller nått, älskar den. Fina fina Elin ! Henne vill jag ha hemma i garderoben

Milk-fed little brats.

I morse hände det något roligt när jag skulle gå och kissa. Min ena katt Abba satt då också på sin kattlåda och kissade, men när hon var klar skrapade hon inte igen kisset efter sig. Så efter ca 10 sekunder kommer min andra katt Busan in på toan och ställer sig i ådan och börjar skrapa igen Abbas pöl. haha, söta de är de där två.
I morse hände det något roligt när jag skulle gå och kissa. Min ena katt Abba satt då också på sin kattlåda och kissade, men när hon var klar skrapade hon inte igen kisset efter sig. Så efter ca 10 sekunder kommer min andra katt Busan in på toan och ställer sig i ådan och börjar skrapa igen Abbas pöl. haha, söta de är de där två.

Ida.

Every day is like sunday, every day is silent and grey

Okej, varje dag är inte som söndag. Varje dag är inte tyst och grå. Men jag gillar ju låten så mycket.
Idag har jag varit hos Ida. Vi har gjort massa saker, varit allmänt konstiga och planerat lite inför fredag och vad vi ska göra för lilla Unni som precis blivit 17 år. Det blir nog spännande tror jag!
Imorgon ska jag åka till Hälla, min gamla skola, och informera om hur det är att gå samhäll/kultur. Det kan ju också bli rätt spännande...

Ida.

We are the sleepyheads

Ja,idag har jag varit trött igen.Jag längtar så mycket till våren så att det gör ont i magen.Idag så gick vi jättelänge i skolan och det var inte så jobbigt som man kan tänka sig.Allt blir ju som sagt väldigt lätt med mina vänner.De är så himla fina och ibland så tänker jag på hur det skulle ha varit om jag inte bytt klass och träffat de små liven,det är så läskigt och jag mår verkligen dåligt då.Jag försöker att inte göra det så ofta.Men istället tänker jag på vad smart jag var som var hemma i ett år,det var det bästa jag gjort nånsin.
Idag när jag och Ida hade franska på morgonen så var det så fint ljus ute,det var rött och det såg ut som om himlen brann.Såna små saker kan jag tänka på jättelänge,nu låter jag pretentiös men det får vi leva med.Hela dagen idag så har jag också tänkt på en person,jag tror att vi alla kan gissa vem så nu sätter jag punkt här.

Jessica

Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara fem om dem. Det är bra mycket trevligare att vara fem.

Hej hej!

Nu är jag lite nervös faktiskt, för det här är mitt allra första blogginlägg, och det är ingen liten sak. Och att mitt allra första blogginlägg är på Ida, Elin & Jessicas blogg är ju också ganska så BIG. Så först tänkte jag vara sådär jättejättedjup och poetisk ni vet. Men sen tänkte jag att jag är ju inte så poetisk och det där med att vara djup kan ju vara ganska så svårt. Så då tänkte jag att om jag bara skriver hipp som happ som jag känner så kanske nåt djupt smyger sig in...

Såå...jag börjar med nåt som jag tänkte på idag. Det där med vänskap. Vänskap är ju ett ganska så fint ord tycker jag, men stort liksom. Svårt att säga vad det innebär. Det kan ju vara allt från sånna där "gamla vänner" som man alltid har haft och som man på ett eller annat sätt alltid kommer att ha, sen kan det ju vara sånna där "bekanta" som man har addade på msn men som man nästan aldrig skriver hej till, och sen kan det vara sånna där människor som man inte skulle klara sig utan. Sånna människor är ganska så speciella.

Alla har nog kanske sånna människor, men dom jag har är ändå väldigt speciella.

Så det tänkte jag på idag, i alla fall en stund på eftermiddagen, när jag fikade med mina människor, Ida, Elin, Jessica och Mathilda.

Så det var det!

Kajsa


Hurricanes

Idag så slutade vi tidigt, det var skönt för jag var så trött och arg idag. Jättearg var jag. Men vi bestämde oss för att fika så vi gick till staden. Det brukar i vanliga fall ta cirka tio minuter att gå, men idag så blåste det så mycket så det tog kanske det dubbla istället. När vi kom fram till meu (coolt va?) så var vi jättefrusna och jag var hungrig också! Väl där så planerade vi inför söndag, Mathilda förde anteckningar och vi andra diskuterade. Det märks att vi går samhäll-kultur väldigt tydligt ibland.Hur som helst så hade vi det mysigt, det ordet använder jag ofta ja, och jag åt alldeles för mycket. Imorgon planerade jag att rulla till skolan istället för att cykla. Det vore väl nått? Men helst av allt så skulle jag vilja vara hemma och ligga i min säng hela dagen,men det går ju inte!

Jessica

Damn, I wish I was a lesbian, and that you were too, so I could fall in love with you.

Det känns litegran som att jag gästbloggar i min egen blogg. Det var ju faktiskt ida och jag som startade den här bloggen en höstdag för lite mer än ett år sedan. Då var vi nog inte riktigt redo. Nu har vi börjat om på nytt, vi är ett år äldre, vi har raderat allt gammalt och bäst av allt, skaffat oss en ny partner. Våran fina nya vän Jessica. Hon kommer antagligen bli författare när hon blir stor, så glöm inte bort var ni såg henne först! ♥

elin

Samla hjärtan i en korg

Idag är det måndag och som alla andra måndagar så har vi befunnit oss i skolan. Precis som alla andra dagar så har vi haft mysigt och fint också. Idag var ju Ida tillbaka,jag tror att vi alla kände att ordningen var återställd igen. Men hon var trött,jättetrött. Hon och jag fick gråta lite på franskan. Kajsa startade diskussion på lunchen och Elin var på hennes sida. Jag pratade så att jag inte kunde andas som vanligt. Var tvungen att lämna matsalen. Måste sluta med det snart. Mathilda var bäst idag på historian och hon hade som vanligt blyerts på handen. Älskar det.
Det är ju inte så märkligt att man längtar tillbaka till skolan när man kommer hem. Jag skulle kunna skriva om tusen små och stora saker som jag älskar hos mina fina klassisar, men jag tror ingen orkar läsa.

Jessica

Now here I am, but I'm just sleepwalking.

Jag är trött. Jättetrött faktiskt.
Det har inte varit för mycket sova den här helgen i alla fall.

Ida.

Tillsammans är man mindre ensam

Ja,jag var ju tvungen att ha en poetisk överskrift,och denna passade ju bra för jag ska tala om vem jag är.Jag är en vilsen liten fågel som började i en stor klass utan en enda vän! Men så tog dessa två fina flickor mig under sina vingar och det är jag ju evigt tacksam över.(Jag kanske tvingade dem lite men det är inte så relevant) Så nu är de fast med mig och jag med dem och jag tycker inte att det är så trist faktiskt. Snarare ganska så fint :)

Jessica

I'm counting every lie.

Då sitter jag här igen, tro det eller ej.
Man kan ju fråga sig varför? Jag har väldigt lite att göra
(fast egentligen rätt mycket)
Imorgon är det i alla fall Detektivbyrån @ skylten. Det ska bli trevligt minsann!
Jag har även hört att Ida halvkort är ensam hemma idag, ehe...
Men jag vill göra något nu. Jag har försökt måla något fint, men misslyckats.

Ida.


Midsommarfestival



Bara för att.

alive is very poetic.

Jag tog ett beslut idag. Ett beslut om att ta bort alla mina och Elins tidigare blogginlägg - utan att fråga Elin.
Och eftersom det här är en gemensam blogg så kanske hon också vill säga till om något, men icke!
Idag är det jag som bestämmer.

Idag har jag varit hemma från skolan och det är just därför som jag gör det här tror jag. Skriver blogg alltså.
För egentligen så gillar jag det inte. Inte alls.
Så don't get your hopes up. Det här kanske är det enda inlägget från mig.

Ida.

RSS 2.0