Two Talking Cats.

Jessica och jag (alltså Ida) sitter i Sverige, hemma hos Jessica. Vi tittar på kattfilmer och har det så sjukt mycket bättre här än om man skulle vara i till exempel Spaninen....


Es una lástima..!

Nu har vi håltimma och det är segt och kallt. Men jag (Kajsa) håller humöret uppe ändå. Elin halvligger/står på stolen och typ sover. Ibland muttrar hon lite bara. Alla andra katter har åkt hem, men vi har ju spanska en miljon år efter alla lektioner så vi får stanna här och försöka se ljuset i tunneln. Vi har gjort lite spanskaläxa men det var så svårt så vi (jag, Kajsa) åt mest godis. Måste verkligen sluta med det alltså. Dels för mina betyg och dels för mitt midjemått. Men nu är det bara en kvart kvar av evighetshålet!!!

puss

It’s just that everything was incredibly far away from me


Nu är det mindre en ett halvår tills studenten. Det låter inte mycket. Men när varje dag är ett litet stort projekt känns det ganska avlägset.
Jag orkar faktiskt inte. Förklara. Jag får ju ändå alltid äta opp allt.
Så patetiskt va.

2009

Efter att ha läst ett antal årskrönikor, tycker jag att kattblues också behöver en. Därför tänker jag nu berätta vad hur katternas 2009 såg, vinklat på mitt sätt. Bättre sent än aldrig!


Januari:
Bloggen pryddes med alldeles för långa rubriker och jag skulle kasta alla över en kant. Jag vet inte om det fungerande, men just då kändes det underbart.
Sen var det även ”girls night out in the forrest”. Elin, Kajsa, Ida och jag tog en sväng ut till Idas pappas stuga, där vi åt alldeles för mycket dansade grymt snyggt. Det var även då jag smakade havregrynsgröt med keso och havremjölk för första gången.
Januari började gå mot sitt slut och mina kära syster och jag intog England med storm, eller snarare jetlagade och förvirrade.


Februari:
Februari inleddes med att vi åkte och såg en ketchupindränkt teater i Linköping. Sen blev det lov och Elin åkte till Lanzarote. Kajsa spenderade lovet i Norrköping och snälla, stöttande kompisar som Ida och jag är, åkte vi dit för att göra henne sällskap och slösa bort en hel del pengar.


Mars:
Den 6 mars blev våran alldeles egna Ida 18 bast! Det firades med överraskningsmiddag på Balkan. Nom nom nom! Annars hände det inte så mycket mer i Mars, förutom en blöt dag i multihallen med fickorna fyllda med stulet godis då.


April
inleddes med ett Stockholmsbesök med klassen. Smarta som vi katter är bestämde vi oss för att även spendera helgen i huvudstaden. Ja, alla förutom Kajsa då som skulle vårstäda på Lövö. Stockholm innehöll allt! Vi åkte vi väldigt mycket tunnelbana, åt årets första jordgubbar, picknickade på djurgården, jag blödde enorma mängder näsblod, Ida hade migrän, letande efter Apberget och så klart det oslagbara:
Seveneleven expediten – Har du legitimation?
Jag – Va?! För en glass?
Det var nog det roligaste skämtet under hela 2009, tror jag. Så roligt hade vi det.
April var även den månaden då jag flyttade och Jessica fyllde 19. Om man slår ihop de två händelserna får man en superkväll på min nya balkong, med spelpjäser i näsan, fina vänner och öl och lakrits via telekablar.


Maj:
Egentligen brukar man väl säga att Valborg tillhör april, men nu blev det maj. Jag, Kajsa, Jessica och Elin firade i alla fall Valborg i bbg. Det var mysigt. Undrar var Ida höll hus? I mitten på maj tog hela klassen sina cyklar och cyklade till Djurkälla. Jessica och jag bossade över den cykelturen. Det var kul, för Kajsa blev sur då. Sista veckan i maj lämnade Elin och Ida oss, för att ta sitt pick och pack och inlädde festivalsommaren med siesta.


Juni
var turbulent! Sommaren började och därmed mitt gnetande på hotellet. Sedan blev det sommarlov. Det firades med middag hemma hos mig och en väldigt konstig fest. Då brakade även helvetet lös, eller snarare Jessica. Men som man säger så kommer alltid solsken efter regn och vi blev sams igen. I juni fick även Kajsa en ny familjemedlem, nämligen lille Knut. Sedan kan jag ju inte undgå att nämna att det tog slut mellan Jessica och Oscar.


 Juli var varmt. En dag badade och solade vi på aborreberget i bbg och gud så bruna vi blev! I juli gifte sig även mamma och Jörgen. Det var fint. Sen kom det vi alla hade längtat efter under hela vintern, nämligen Emmabodafestivalen! Lådvin, dans, linssoppa, Hannas 18 års dag och ett kraschat partytält sammanfattar nog den veckan ganska bra.


Augusti
var inte kul alls. Min farfar dog och sen började skolan och så var augusti slut.

 
September börjades med konsert och efterhäng på subway, då vi småttingar inte var 18 än. Den 18 september spelade Håkan i Göteborg. Elin, Jessica, Klara och jag åkte dit. Kan bara säga oförglömligt. Sen blev det min tur att fylla år, vilket firades med Harrys hela helgen och sen på söndagen, då jag egentligen fyllde år, kom mina fina tjejer och firade mig. Myspys!

September avslutades med hesa röster efter ett blött sam-lag i kanalen. Försoning på Hallen men Kajsa och Elin var för små så de fick sitta vid barnbordet, medan vi andra pimplade vin.


Oktober,
då fyllde Kajsa 18 år. Inte för att vi firade henne då inte. Nej, hon drog till Schweiz. Annars hände det inte så mycket under oktober förutom en fyllefest till 18-års fest som jag fick äran att uppleva.


November:
Elin och jag skulle åka till Prag på höstlovet, men det gjorde vi inte. Istället blev det halloweenfest med en hel del roligt folk, sms med 118 100 och kärleksråd från självaste nyckelbenen. Även om Ida fick lite mer än så, så ska man vara glad över det man får. Helt plötsligt var vi allihopa vuxna, då Elin äntligen fyllde 18 år. Det firades med att Ida, jag och Elin åkte till Linkan. Åt dajmtårta hos Hanna, drack billig öl och dansade på Platens.  

 
December: Äntligen blev det dags för rave hos Jessica. Vi bakade barnförbjudet julgodis, drack glögg och vin, tjattrade och åkte karaoketaxi. På lucia kom spanjorerna och sen dess har mina hjärna inte fungerat som den ska. Spanjorernas vistelse avslutades med spanjorfest hos Fiona. Det var en upplevelse utöver det vanliga kan jag lova.

2009 avslutades med tjejmiddag hos mig. Temat var lyx. Sen kom pojkarna, klockan slog tolv, vi frös och kramades på torget och så var ett långt och händelserikt år slut.


I don't even know what I was running for


Nytt år. Hoppas att detta år blir bättre än det förra. Borde bli det tycker jag.
Har vänt på dygnet som vanligt dock.
Nyår var fint och mysigt.
Ska visa lite bilder för er, vi var så fina!










RSS 2.0