.

Just nu vill jag för mycket och för stort.

vill bli fri från vilsenhet

Sitter på jobbet och tittar ut genom fönstret. Det är nåt speciellt glas i det så himlen ser åskblå ut. Sådär väldigt blå som precis innan ett åskväder, ni vet. Himlen passar min sinnesstämning ganska bra just nu. Arg och rastlös är jag, och vet inte riktigt varför. Irriterande. Det pirrar i magen också. Inte för att jag är hungrig, för jag vet att matlådan jag har med mig idag är äcklig, och inte för att jag är nervös eller så. Den bara pirrar. Hela hela tiden. Jag tror att jag är rastlös för att det är sommar utanför fönstret och jag sitter på andra sidan och hoppas att det ska åska, så att jag inte behöver tänka att vad skönt det vore att sova i solen på någon strand någonstans.

Jag vill upp och iväg, så att magen ska sluta att pirra. Eller börja pirra på ett bra sätt, istället för på ett "åh-vad-irriterad-jag-blir-sätt". Jag vill ha en massa nytt, så att jag också kan bli ny. Jag vill att dagarna ska flyta ihop i ett töcken för att man har så roligt hela tiden och bara är. Jag vill slippa sätta klockan på ringning varje kväll och jag vill slippa vakna alldeles för tidigt. Jag vill slippa åka till jobbet när det inte hunnit bli varmt än. Jag vill en så himla massa saker.

Jag undrar om man alltid kommer vilja så mycket som vi gör nu? När jag är på jobbet är det enda jag hör samtal om semester och det gör mig ledsen. Jag vill inte ha ett jobb som gör att det enda jag pratar om är min semester. Det känns så sorgligt. Det är jag lite rädd för, att bli sån. Jag är rädd för mycket också. Rädd för att sluta vilja eller vilja för mycket. Rädd för att aldrig riktigt våga göra det som jag vill och rädd för att göra det och sedan bli besviken. 

Jag tror att det jag vill mest just nu är att bli ny. Det gör mig lite sorgsen att jag vill bli det, för det betyder ju på något sätt att jag inte är nöjd med mig själv. Men jag vill inte vara kvar i det gamla längre. Inte för att det är dåligt eller så. Bara gammalt. Det ska bli spännande att se vem jag är om ett år. Hoppas att jag fortfarande är jag, bara nyare. 

Puss 


RSS 2.0